Güzelliğin On Para Etmez, Yoklukla Gelen Güzellik, En Basit Yöntemlerle Cilt Bakımı, En Basit Gündelik Olarak Kullandığımız Malzeme Artıkları ile Cilt Bakımı, Metro Seksüel Nedir? Gotlek Nedir? - 06- Bc Music Blog

Breaking

BANNER 728X90

13 Kasım 2022 Pazar

Güzelliğin On Para Etmez, Yoklukla Gelen Güzellik, En Basit Yöntemlerle Cilt Bakımı, En Basit Gündelik Olarak Kullandığımız Malzeme Artıkları ile Cilt Bakımı, Metro Seksüel Nedir? Gotlek Nedir?

 


Güzelliğin on para etmez/Estetik / Guzellik

Elindeki limonu önce çayına sıkardı babaannem, bilmeden tansiyon problemine çare bulmuş bence... Nerede o zamanlar şimdilerdeki gibi gidilecek doktor ve hastahane, sık limonu iç çayı ailenin tüm fertlerinde yaşanan yüksek tansiyonu sen birinci elden bitir..

Son zerresine kadar sıkardı limonu sonrasında kalan posasını da tüm yüzüne uzun uzun sürerdi, bir çeşit cilde masaj ve gerginleştirici etki..

Peynirin hasını yerdi, annem hususi çarşıya çıkar onun için deri tulum peyniri alırdı, tuzsuz ekmek yerdi bayılırdık onun bu ekmeğine, bizlere de tadımlık verirdi..

Annem salata yapacağı zaman, salatalığın dış kabuklarını isterdi, onları güzelce tüm yüzüne yerleştirir, sonra aynı kabuklarla yüzünü temizlerdi..

Gözleri içinde çaya bandırdığı yuvarlak pamukları çayla ıslatıp gözlerinin üstüne koyardı...

Saltanatlı kadındı, bir evin bir kızı pek bir övünürdü, “annemler beni yedi kurbanla bulmuşlar” diye..

Onun değerini bilmeyen dedem üstüne bir gül koklamış ve o gülünde bir goncası olmuştu..Kaderin cilvesine bakın ki, o gonca bir türlü evlenmedi.. babaannemin ah’ımı tuttu nedir..

Güzellik malzemelerine dünyanın parasını veriyoruz, içinde ne var ne yok bilmediğimiz birçok karışım, aslında her şey doğada.. kızlarımız o tazecik tenlerine neler sürüyorlar öyle, gençlikleri onların en güçlü makyaj malzemesinden değerli...

Şimdilerde beyefendilerde bu bakım furyasına dahil oldu, bir yerde okumuştum çok hoşuma gitmişti sizinle paylaşayım hoş anı...

Babaanne torun televizyon izlerken, konuşma içinde "metro seksüel " kelimesi geçince babaanne merakla sormuş;

-A kızım nedir bu metro seksüel..?

Torun gülümseyerek dilinin döndüğünce anlatmış, bakımlı erkek demek, kuaföre sıkça gidip tırnak bakımı, cilt bakımı, yaptırıp kendine özen gösteren erkek demek demiş...

Babaanne hiç başını kaldırmadan, elindeki işe devam ederek torununa yorumunu yapmış...

-Bizim zamanımızda öyle erkeklere götlek denirdi a güzel kızım demiş..

Sevgi ile kalın efendim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder