Niçin barış?/Kültür - Sanat/milliyet blog - 06- Bc Music Blog

Breaking

BANNER 728X90

10 Aralık 2021 Cuma

Niçin barış?/Kültür - Sanat/milliyet blog



Barış kelimesi genel anlamda düşmanlığın olmaması anlamında kabul görür. Başka bir anlatımla kötülükten, kavgalardan, savaşlardan kurtuluş; uyum, birlik, bütünlük, sükûnet, sessizlik, huzur içinde yaşamak olarak da tanımlanabilir. Türk Dil Kurumu'na göre barış; uyum, karşılıklı anlayış ve hoşgörü ile oluşturulan ortamdır.

Barış; savaşın, kavganın, kinin, nefretin olmadığı, sevgi filizlerinin yeşerdiği yelerde gelişir. Güzel ortamlarda büyür. Nezih ortamlarda dal budak salar. Tarihe geri dönüp baktığımızda insanlığın hafızasını etkileyen en önemli şeylerin barış değil de savaşlar olması dikkat çekici bir durumdur. Bireyden devlete kadar uzanan çizgide, “güç ve iktidarı” ele geçirmek adına yapılagelinen şeyler ne üzücüdür ki şiddet eylemi gerektiren aksiyoner çalışmalardır. Bu yüzden insan ve insanın değeri için barış adına ne tür çalışmalar yapılsa az bile kalır.

Son yüzyıl içerisinde bile aklımıza takılanlar arasında sulh ve barış damlalarından çok dünya savaşları, soğuk savaşlar ve kapitalizmin vahşi boyutu çerçevesindeki gelişmeler yer almaktadır. Bu nedenler geçmişte, günümüzde ve gelecekte olduğu gibi şuan en çok ihtiyaç hissedilen ve gereken “barıştır”.

Blog,Blog Milliyet,Alıntı,Bayram Cigerli,Okunacaklar, bayramcigerli.blogspot.com, Kültür,Sanat,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder