Romantizmin şehri/Kültür - Sanat/milliyet blog - 06- Bc Music Blog

Breaking

BANNER 728X90

10 Aralık 2021 Cuma

Romantizmin şehri/Kültür - Sanat/milliyet blog



Bir hüzünler şehri Prag... Çek cumhuriyetinin başkenti. İnsanı içine çeken garip, puslu havası, ağırbaşlı ve vakur duruşu bir o kadarda romantizmi ile görülmesi gereken yerlerden. Avrupa' nın en önemli ve kültüre hizmet eden kentlerinden biri. Avrupa kentleri arasında 2. dünya savaşında hasar görmeden çıkan ender kentlerden olma özelliğini taşıyan bir yer.

En ünlü yazarı Franz Kafka'dır.Yazılarında ister istemez oralı olmanın etkisinde olduğunu düşünürüm hep. Okul zamanında ders kitabımız olan Metamorphsis(dönüşüm) insanın varoluşçuluğuna gönderme yapan romanın da, bir adamın bir sabah kendini dev bir böceğe dönüşmüş bulmasıyla başlar hikaye ve bundan sonra hayatında ki değişiklikleri anlatması konu edilir.Prag lı ünlü yazar yaşadığı sürede ünlü olamamış öldükten sonra üne kavuşmuştur.

Ünlü yazarıyla ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra kentimize gelelim tekrardan. Bu kentin yaz ve kış aylarında hissedilir bir farklılık vardır.Son yıllarda trafikten dolayı kış aylarında hava kirliliği etkin bir şekilde sürmektedir.

Kente yolunuz düşerse mimarisine dikkat etmenizi tavsiye ederim.Tarih kokan ve görülmesi gereken bir mimari. Şehir içinde ulaşım ağı ise mükemmel durumda.Büyük bir kitle tarafından dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak gösterilen Prag turizm alanında önemli bir atak yaşamaktadır son yıllarda.

Blog,Blog Milliyet,Alıntı,Bayram Cigerli,Okunacaklar, bayramcigerli.blogspot.com, Kültür,Sanat,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder