ÇİN'DEKİ TÜRK PİRAMİTLERİ - 06- Bc Music Blog

Breaking

BANNER 728X90

18 Mart 2022 Cuma

ÇİN'DEKİ TÜRK PİRAMİTLERİ


































Bilhan Seher Akkaya:
ÇİN'DEKİ TÜRK PİRAMİTLERİ 
Arkadaşlar asla bir yasak söz konusu değil. Aksine büyük yatırım yapılmış ve ziyaretçilere açık. Uluslararası fotoğraf sitelerinde de bolca fotoğrafı var. Bu fotoğrafların çoğu da Türk bir ziyaretçi tarafından çekildi. 
TÜRK PİRAMİTLERİ - BEYAZ PİRAMİTLER
Bu konuya istek üzerine açıklık getirmek için girdim…
Yazı sayın Türk Öğer Koç hocamıza aittir
Ülkemizde Beyaz Piramitler olarak bilinen üzerine bir çok gizemli öykülerle Çin’e karşı öfke körüklenen bölgenin gün ışığına kavuşmasını sağlayacağız. Batının liberal felsefesi güçlü olmak için diğerlerini parçalama ve yabancılaştırma felsefesi bu konuda da başarılı bir grafik izlemiştir, ama bu başarı Batının yağmacı politikasından çok bu başarı bizlerin bilimsel düşüncelerden ve bilgi için emeğe ihtiyaç duymamızı köreltmemizden kaynaklandığını unutmamamız gerekiyor. Yine aynı şekilde kindarlıkla, öfke ile değil köklerimizdeki, el ele verme kucaklarımızı dosta düşmana açma politikalarımızdan uzaklaşmadan kaynaklanıyor. Asya kültürünün Antik çağlardan bu yana sürekli olarak beslendiği, doğayı anlama, doğanın yasalarını çözümleme ve bunları yaşantımıza bilimsel yöntemlerle aktarma politikası var olanı ortaya çıkarıp geliştirme insan ihtiyacının en güzel biçimde devamına sunulması anlayışını unutmamız gerekir. Asya kültürü barbarlık, At sırtı, Ganimet yolu ile geçim olmadığını tam tersi binlerce yıllık geçmişinde, metalin en nadide işleniş tarzından, tekstile, baskı sisteminden pusulaya, taş işçiliğinde sulama sistemine kadar batıya aktardığı bu günkü dünyanın günümüze gelmesinde öncüler olduğu unutulmadan yol alınması gerekir. Bunun içinde öncelikle liberal düşüncenin sürekli olarak önümüze koyduğu kahramanlık, şan şöhret anlayışı peşinden koşmaktan vaz geçip, gerçeklere dönmemiz gerekmektedir. Tarihteki ilk yerleşkeler arası ilişkilerin, ilk kolektif hareketlerin, ilk toplumsal yaşam için yasaların, ilk bilimsel adımların bu bölgede doğup geliştiğini unutmamak gerekir. Avrupa ve Asya tarihine bakıldığında iki farklı yaşam tarzı ile karşılaşırsınız, Avrupa Devletler tarihine girdiğinizdeki M.Ö 6-7 yüz yıllar derseniz o günden son yüz yıla kadar bir birlerini kıran ve topraklarına, mallarına, canlarına göz diken, tüm politikalarını çevre ülkelerin üretim ilişkilerini bozmaya yönelten bir yapı görürken, bu durumu Asya’da farklı biçimde görürsünüz. Liberal zihniyetin aktardığı Çin’i, Japonya’yı asya boyları oluşumundan koparıp onu düşman gösterip yıllarca savaşmış gibi gösterirseniz. Gerçekte durum bu mudur. Bu yazıda bu konulara girmeden Liberal kesimin bu yabancılığı körüklemek için ortaya attığı yıllardır da işlediği Beyaz Piramitler safsatası ile örnekleyerek düşüncelerinizi tekrar sorgulatmak istiyorum.
Kısaca II. Dünya Savaşı yıllarına rastlar.Çin üzerinden geçen uçaklardan görülen bu tepeler,Mısır piramitlerine benzetilmiş ve hiç beklenmedik Çin coğrafyasında bu tip yapıların gözlemlenmesi, insanlar üzerinde bir heyecan yaratmıştır. İlerleyen yıllarda ise ülkemizde, tarihe ilgisi olan fakat tarih alanında hiçbir formasyonu bulunmayan bazı araştırmacılar tarafından, Orta Asya coğrafyası ile ilişkilendirilerek, bu yapıların Uygur Türklerine ait olduğu iddia edilmiştir.Uygur Türklerinin Tarihinin gizlendiği, onlara bu biçimde asimilasyon yöntemlerle zülüm yapıldığı iddiaların da büyük kaynak olarak gösterilmiştir. Bölgenin yasak olduğu hiçbir türlü giriş çıkışa müsaade edilmediği, bölgeye girmek isteyenlerin acımasızca cezalandırıldığı yıllarca servis edilme işleri de sürdürülmüştür. Dünyanın ne zaman batıyla bir sorunu olsa, Rusya’nın batıyla bir sorunu olsa Beyaz Piramitler konusu ısıtılıp önümüze konmaktadır. Bunları bir yana koyup Unesco Dünya Mirasları listesine Girmiş bölgenin konumunu ve tarihini kısa bir özetle geçelim.
Bölge Bilim Düyası tarafından Kurganlar bölgesi olarak bilinir, irili ufaklı bir çok(40’ın üzerinde) kurgan vardır,Qin Hanedanlığının İlk İmparatorunun mezarı buradadır M.Ö.3. yüzyıl. En büyük kurganda budur. 350 M2 bir alana oturmuştur yüksekliği 40 metre civarındadır.

Bu kurganlar Wei Nehri boyunca Xian'ın kuzeybatı çevresindedir. Kraliçelerin mezarlarını ve diğer kraliyet ailelerinin üyelerini içerirler, 40'tan fazla Kurgandan oluşmuştur.
Bu girilmez denilen bölge ne gariptir ki yasakladılar diyen kesim tarafından Unesco listesine sokularak koruma ve dünyaya tanıtma buraya daha fazla insanın gelmesi gezmesi ve görmesi için büyük çaba ve para harcıyorlar…
Şimdi görsellere geçtiğimizde sanırım Medyamızda ve sosyal medyada oluşturulan mistik haberciler üzülürken, birazda düşünmeliler derim. Bu haberlerle toplumlar bir birine yabancılaştırılır ve düşman edilir. Bizim kutuplaşmaya değil kaynaşmaya, gerçekleri öğrenmeye ihtiyacımız var.
Kare ve Dikdörtgen Kurganlar Asya da Türk Kültürü olarak kabul edilir…Bölge Kurgan bölgesidir Çin bu kültürü kendi kültürü olarak kabul eder. Yani ortak kültürümüz olarak…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder