ETRÜKSLER - 06- Bc Music Blog

Breaking

BANNER 728X90

12 Mart 2022 Cumartesi

ETRÜKSLER



ETRÜKSLER 
MÖ 8. yüzyılda kuzey ve orta İtalya'da en güçlü grup olarak karşımıza çıkan Etrüksler'in kökeni ile ilgili tartışmalar hâlâ bitmedi. Eski kaynaklar ve yakın geçmişte yapılan DNA testleri
 Etrüksler'in Küçük Asya'dan göç ettiğini iddia ediyor fakat tartışma hâlâ noktalanmadı. 
Merkezleri Etrurya; bakır ve kalay cevherleri bakımından oldukça zengindi , bu da onlara önemli bir zenginlik kazandırmıştı. Hiçbir zaman güçlü bir devlet veya imparatorluğa sahip olmayan Etrüksler , ortak bir dili ve kültürü paylaşan , birbiriyle sıkı bağları olmayan kent-devletler halinde yaşadı. Her kent-devlete yerel soylular hakimdi. 
Yunanlılar'la ticaretleri vardı. MÖ.7. yüzyılda Güney Fransa'daki yerleşim yerleriyle ticarete başlamalarıyla, Batı Akdeniz'de şarap ve zeytin üretimi ile bölgenin yaşam biçimi ve görünümünü tamamen değiştirdiler. 
Kuzey ve orta İtalya'da Roma gibi küçük kentlere mimari ve dini büyük etkileri oldu. Tapınaklarda ve şehir mimarisinde, dini törenlerde Etrüksler model alındı. Romalılar kültürlerinin kökeninden emin olmadıkları bölümlerinin Etrüksler'den kaynaklandığına inanmaktadır hâlâ.
Antikçağ İmparatorlukları - Eric H. Cline, Mark W Graham

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder