Hayvan severler ne kadar hayvan sever acaba? - 06- Bc Music Blog

Breaking

BANNER 728X90

12 Mart 2022 Cumartesi

Hayvan severler ne kadar hayvan sever acaba?

Köpeği öldürmekle böcek kelebek falan öldürmekte eş değer ne haddimize canlarını almak vazifemiz değil onlara bakıp koruyup kollamak görevimiz yaradanın emanetleri bizlere
hande:
Hayatımızdaki yeri ve bizim yapımıza ne kadar hizmet ettikleriyle ilgili olabilir. Köpekler bizim dostumuzdur, bizi İYİ hissettirirler. Yani aslında insan bunu kullanır. Sinek, böcek pragmatik olarak insana hizmet etmez yani ölse de olur. İnsan böyle görür. ( Bütün evden bizim kölemiz çünkü (!) ) İkinci bir bakış açısı ise insanın kendi acizliğini bir nebze olsun giderme hissi bilinçaltında.

Köpekler bizi iyi hissettirmeseydi onları da rahatça öldürürdük. Ah insan...

[ALAZ]:
Keyif içinde ve spor başlığı altında avcılık yapılan bir dünyada kimse takmaz farenin canını.
Çiçek alınca mutlu olan kadınların varlığında aslında bir can alındığında anlatamayız kimseye.
Tükettiğimiz gıdaların aslında alınan canlardan ibaret olduğu gerçeği dururken....

Şöyle diyelim hocam. Mısır ektiniz ve tarlanizi çekirgeler istilâ etti. Sizde pragmatist davranmayıp daha iyimser bir tutum ile Mısır tarlaniza zehir atmadiniz. ( Cekirgeleri öldürmek için)


Hasat zamanı mısırdan edinilen normal gelirin 1/10 kazandiniz. Sırf sizin bu davranışınız yüzünüzden, gerek aile bireyleri, gerek toplum etkilendi. 

Yanlış anlamayın sizin ahlak kaidenizi sotgulamiyorum, haddim değil. Ama şöyle bir soru yöneltmek istedim buyrun lütfen.

Böcekleri öldürmekle iki kez ahlaksızlık doğururum. Biri canlıları öldürmek, diğeri ölüm sonucu elde edilmiş kazancı harcamayı sorun görmemek. Burada çekirgelerin suçlu olduğunu düşünmek de ahlaki değil çünkü onlar doğalarına uygun davrandılar. Bir canlının yaşamını diğer bir canlının ölümü üzerinden sağlamak, birinin diğerinden daha çok yaşamayı hak ettiğini düşünmek de ahlaki değil. Aile bireylerinin etkilenmesi çekirgeden değil benim tedbir almamış olmamdan(zarar vermeyen tedbir)

Bu konu üzerinden gidersek eğer. Çağın bu konuya bulduğu en kesim çözüm zirai ilaçlar, dolayısıyla cekirgeleri öldürmek için üretilmiş zehirler.

Tarihteki toplu ölümlerin çoğu kıtlık sebebiyle meydana gelmiştir. Bununda başlıca sebebi büyük oranda bilgisizlik ve talihsiz olaylar nedeniyle olmuştur. 

Örneğin, çiftçilik konusunda son derece kendinizi geliştirdiniz ortada bilgisizlik dahilinde ziyan olabilecek tek bir mısır tanesi bile yok.

Bir haber duydunuz ve bir çekirge sürüsü sizin mısır tarlaniz üzerinden geçecek ve tek gelir kaynağınız bu. Çocuğunuz var inanılmaz zeki belki yıllar sonra insanlığın refahını artıracak bir icad  ya da bir aşı bulacak. Ama sizin ahlak anlayışınız yüzünden öldürmediginiz çekirgeler, çocuğunuzun ve toplumun kaderini değiştirecek ve buna izin veren siz olacaksınız. 

Ama çekirgeler ne aşı üretebilir ne de bir icad çıkarabilir. Dolayısıyla ben bu konuya pragmatist davranmayı tercih ederdim. 

Sizin görüşünüze de saygı duyuyorum ki bence en güzeli sizin metine döktüğünüz gibi ama maalesef öyle pembe bir dünyada yaşamıyoruz.

En basit örnek: sırf biz çikolata yiyelim diye Afrika'da 10 yaşındaki bir çocuğu kakao bahçesinde çalıştırıyorlar. Daha henüz çikolatanın tadını bile bilmiyor. 

Keşke böyle şeyler olmasa ama gerçekleri de kabul etmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder