Roma'nın Kuruluşu İle İlgili İlginç Bir Öykü -1 - 06- Bc Music Blog

Breaking

BANNER 728X90

12 Mart 2022 Cumartesi

Roma'nın Kuruluşu İle İlgili İlginç Bir Öykü -1



Roma'nın Kuruluşu İle İlgili İlginç Bir Öykü -1 
Antik dönemlerde yazılan çoğu tarihi eser hikayeci tarih sınıfına girmektedir. Bunlara Heredot'un Historia'sı da dahildir. Titus Livus'un da eseri ''Şehrin Kuruluşundan
 İtibaren''; bu gruba dahildir. Yazar Roma kentinin kuruluşu ile ilgili çok çarpıcı bir hikaye anlatır. Hikayeci tarih sınıfına ait olan bu eseri bilimsel kriterlerde görmediğimizi belirterek bu öyküyü aktaralım. 

Palatinus Tepesi'nde kurulan Roma kentinin kadın nüfusu oldukça azdır. İçine kapalı bir topluluk oldukları için komşu yerleşimlerle de evlilik yoluyla nüfusa katkı sağlanamamıştır. Nüfus gittikçe azalmaktadır. Bu sorunu kökten çözmek isteyen Romalılar , Neptün adına bir şenlik düzenleyip komşularını davet eder. Beklenen işaret gerçekleşince de Sabin kadınlarını yakalayıp kendileriyle evlenmeye zorlarlar. Çok geçmeden Sabin ordusu intikam için Roma'ya saldırır. İki ordu savaşa tutuşunca Sabin kadınları ''saçları başları darmadağın ve paçavralar içinde'' ,
- havada uçuşan mızraklar arasından koşup iki savaşan grup arasında bedenleriyle bir kalkan oluşturdular. Kavgacıların arasına girdiler, babalarını bir yana, kocalarını öbür yana toplayarak kardeş kanı dökülmesi yüzünden lanetlenmeyi engellemeye çalıştılar. ''Biz artık anneyiz,'' diye bağırdılar. ''Bizim çocuklarımız sizin oğullarınız, sizin torunlarınız; onları baba katili yapmayın.'' derler .

Bu müdahale başarılı olur barış sağlanır. Hatta iki devlet Roma'nın idaresi altına girer. Böylece Roma nüfusu ikiye katlanmış olur. 
Antikçağ İmparatorlukları - Eric H. Cline, Mark W Graham 
#ArkeoTarihDünya #mitoloji #Roma #SeherBilhanSürme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder